Välj en sida

DNA-släktforskning

DNA är det stora nya när det kommer till släktforskning och verkligen något som kan hjälpa oss släktforskare. Genom att testa vårt DNA kan vi konstatera släktskap och hitta svar på frågor om fader okänd. DNA kan hjälpa oss att täppa igen hålen i våra släktträd och ge svar på frågor som vi inte kan hitta i arkiven. Men det är inte helt enkelt att förstå hur DNA fungerar och hur det kan hjälpa oss. Även om vi har släktforskat många år så är DNA en ny teknik som vi måste lära oss och det kan vara jobbigt. Och när vi har DNA-testat oss och får vårt resultat är det många som är besvikna för att de inte förstår sitt resultat och hur de ska tolka det. Det vill jag hjälpa till med.

 

Föreläsningar och workshops

Jag håller föreläsningar och workshops om att släktforska med DNA och anpassar utbildningar och kurser till det som ni önskar. Jag tog mitt första DNA-test 2014 och har sedan dess arbetat aktivt med det. I fem års tid har jag föreläst för föreningar, sällskap och bildningsförbund. Jag erbjuder föreläsningar på flera olika nivåer, alltifrån vad DNA-test är och hur det kan hjälpa oss till avancerade workshops där vi lär oss mer ingående om DNA-verktyg och metoder för att tolka våra resultat och komma vidare i vår DNA-släktforskning.

 

I de annorlunda tider vi lever i nu erbjuder jag alla föreläsningar, workshops och kurser digitalt via verktyget Zoom. Jag hjälper deltagarna att använda verktyget och att känna sig hemma i det. Det finns även möjlighet för deltagarna att delta med ljud och bild om så önskas. Vid workshops kan deltagarna även välja att dela sina skärmar för att få mer individuell hjälp.

 

Öppet hus under Släktforskardagarna i Göteborg

Under Släktforskardagarna i Göteborg 11-12 september kommer jag att hålla öppet hus på Zoom vid något tillfälle. Det kan också vara så att jag erbjuder en kortare gratisföreläsning någon dag, men det är inte klart än. Håll dig informerad om vad som händer på min hemsida på www.generanor.se. Under flikarna Aktuellt och Blogg kan du läsa mer och se hur du kommer i kontakt med mig under dessa dagar. Jag finns även på Facebook och du hittar mig här: https://www.facebook.com/Gener-Anor-173091670144593

 

Kontakt

Kontakta mig gärna om ni är intresserade av en föreläsning, workshop eller anpassad kurs så kan vi prata närmare om vad ni behöver och önskar. Ni når mig på maria@generanor.se eller på 0708-621193.

Ni kan även läsa mer om mig på www.generanor.se

 

Maria Brolin
Gener & Anor