Välj en sida

Alla har en historia att berätta.

Släktforskning är inte bara namn och årtal och församling i en kyrkobok. Det är historier och levnadsöden om personer och familjer, och vad som hände dem. Att hitta dessa berättelser är vad vi arbetar med i Släktakademien.

Om ingen berättar, så är det som att någon aldrig funnits. Eller något aldrig har hänt. Livsöden glöms eller försvinner. Vilka hemligheter döljs i familjehistorien? Varför pratade man inte om vissa saker? Varför berättades släkthistorier som inte var sanna?

Deras liv levdes i färg och med glädje och sorg. Vintern var lika kall som nu och sommaren lika varm. Hur såg deras vardag ut?

 

slaktakademien.com – en plats för berättelser och inspiration

Svenska Släktakademien är en förening där vi delar med oss av våra erfarenheter och berättelser. Vi inspirerar varandra att hitta spännande sätt att rapportera egna forskningsresultat.

På vår hemsida hittar du många av våra medlemmars berättelser och rapporter. Här hittar du också massor av forskningstips och nyttiga länkar. Välkommen!

Passa på – 20 % rabatt på våra kompendier

Kom igång med eller fördjupa din släktforskning. Lär dig mer om din släkts boende och gårdars historia. Har du anor i Finland eller någon släkting som emigrerat till USA?

Beställ något av våra inspirerande och fullmatade kompendier såsom ”Släktforskning I och II”, ”Släktforskning i Finland”, ”Släktforskning med Gårdar och Kartor” eller ”Emmigrantforskning USA”. Beställer du 11-12 september på vår hemsida så får du 20 % rabatt (exkl porto). Använd länken nedan.