Välj en sida

Bloggrummet

Håkan Gelins hemsida

Exempel på släkter som intresserar mig i min släktforskning:

Släkterna Gelin ursprung Gellersta Närke. Tibbelin och Jansson ursprung Uppland. Raak, Aldrin, Ahlstrand, Carlsson, Forsberg ursprung Rämmen o Gustafsfors smedsläkt. Krook ursprung Hudiksvall samt Gidlund ursprung Arnäs. Svensson ursprung Blekinge. Björklund ursprung Björksta. Van Torne o Zitkovich USA WA.

Till Håkan Gelins hemsida

Kville Hembygdsarkiv

På Kville hembygdsarkivs hemsida kan du botanisera i bilder, filmer och ljudinspelningar från gamla Kville Härad. De hembygdsföreningar som samverkar i arkivet är Bottna-, Kville- och Svenneby hembygdsföreningar.

Till Kville Hembygdsarkiv

Västerås Forskarklubb

Klubben bildades 1963 och har till ändamål att vara en mötesplats för dem som är intresserade av släktforskning och närliggande aktiviteter.

Läsa tidigare nummer av vår medlemstidning, Arosiana. Bildspel ”Från vaggan till graven”, titta i vårt bildarkiv och mycket annat.

Västerås släktforskarklubb

Historia från Odensjö

Min hobby sedan många år är släktforskning samt hembygdsforskning om Odensjö socken i Kronobergs län. En bygd, där Erik XIV:s oäkta dotter Virginia levde som gift på sin sätesgård Björkenäs med sin man ståthållaren på Kronoberg Håkan Knutsson Hand. I socknen finns därför ett stort antal Vasa ättlingar.Alla personer födda och vigda 1701 – 1899 är registrerade i registerprogrammet DISREG. Med hjälp av släktforsknings-programmet DISGEN är de ordnade i släktrelationer.

Till Historia från Odensjö

Ljungby kompani

Min hobby sedan många år är släktforskning samt hembygdsforskning om Odensjö socken i Kronobergs län. En bygd, där Erik XIV:s oäkta dotter Virginia levde som gift på sin sätesgård Björkenäs med sin man ståthållaren på Kronoberg Håkan Knutsson Hand. I socknen finns därför ett stort antal Vasaättlingar.Sedan 2001 forskar jag även om soldaterna vid Kronobergs regemente och Ljungby kompani, som är beskrivna på denna hemsida. Till min hjälp har Bertil Malmport ställt ett mycket omfattande forskningsresultat om regementets och kompaniets status 1859 till förfogande

Till Ljungby kompani

Släktresan – i dåtid och nutid

Blogg om hur det är att släktforska. Vedemödor och resultat. Resor i dåtid och nutid, främst på Falbygden men också annorstädes såsom i emigranternas spår.

Till Släktredan – i då och nutid

Ola Lönnqvists hemsida

Här hittar du information om lokalhistoria och släktforskning

Till Ola Lönnqvists hemsida

Proband för: Patrik PETRUSSON 1885-1951, Svea Kristina PETTERSSON RÖDIN 1888-1979, Karl Gustav Erik WINBERG 1898-1948 och Wendela Linnéa Pettersson 1899-1986

Till Petrusson.se

nu & då

Här finns berättelser om personer och människoöden som jag funnit i min släktforskning, men också om platser och gamla saker. Rötterna finns i Värmland, Småland, Västmanland och Närke/Västergötland så jag forskar ganska brett.

Till nu och då

Här bloggar flera olika släktforskare om vitt skilda släktforskarområden.

Till Rötterbloggen

Å slektsforske i Norge, på engelsk, for et internasjonalt publikum

Till Genealogical Research in Norway

Inlands Släktforskare

Släktforskning i Kungälv och Stenungsunds kommuner, Inlands södre o nordre hr. Det står på hemsidan vad vi gör, vart och när vi träffas mm.

Till Inlands

Hembygdsforskning främst kring Halla socken och delar av Stigtomta socken i Sörmland. Personbeskrivningarna kan vara intressanta även för släktforskare. På sidan finns också tretton handledningar om hembygdsforskning. Innehållet motsvarar ca 600 A4- sidor

Till Harhålet

Släktforskarföreningen Stenströms

Släktföreningen Stenström från Halland är till för ättlingar till Anders Svensson (död 1760) och Kjerstin Jönsdotter (död 1779) från Kvibille socken i Halland. Den har som syfte att verka för sammanhållning inom släkten, att ta tillvara gemensamma släktintressen och att bedriva forskning om släkten och dess historia samt sammanställa och sprida resultaten.

Till Stenströms

Christer Öbergs släktforskarblogg

Sedan jag började med släkt- och hembygdsforskning i början av 1990-talet har jag stött på en hel del spännande och intressanta saker. Många gånger tillfällighetsfynd! Det är främst sådant jag kommer att skriva om här och det handlar mycket om emigranter, soldater, torpare, skogsarbetare, mina släktböcker och gamla släktfoton. Kommentera gärna och följ mina inlägg.

Till Christer Öbergs Släktforskarblogg

Birger Bergenholtz släktsida

Mitt stora intresse är släktforskning (ett arv från min farfars farfars farfar, som själv var släktforskare), en hobby som hållit mig sysselsatt sedan 1997. Jag har lagt ner oräkneliga timmar framför datorn med att försöka katalogisera hur släkten hänger ihop.

Till Birger Bergenholtz släktsida

Grisabanan

Avlidna, gravar och en inventering av s.k. öknamn (tillnamn) i Örkeneds församling

Till Grisabanan

Sala-Heby Släktforskare

Släktforskarförening för dig med intresse i  Sala-Heby området i Västmanland.

På vår sida har vi bl.a. samlat ett stort antal blanketter, även direkt ifyllningsbara, som du kan ladda ner till din dator. 

Välkomna att botanisera!

Till Sala-Heby Släktforskare

Min Familjehisotria

En blogg om släktforskning, släktberättelser och livet förr

Jag heter Annelie Friman Sandberg och jag skapade den här bloggen så att familj, släkt och andra intresserade på enkelt sätt kan ta del av min släktforskning.

Till Min Familjehistoria!

Gunnels släktforskning Titta vad jag hitta!

Jag skriver om min släkt, mestadels de med anor från socknarna Morup och Stafsinge i Halland. Ett särskilt forskningsområde är Emigrantforskning.

Redovisar bland annat en heltäckande emigrantforskning, alla släktingar från min far född 1904 och hans förfäder tre generationer tillbaka i tiden, emigrationstid 1860 – 1930.

Till Titta vad jag hitta!

Familyroots

På min blogg lyfter jag fram människoöden i ljuset som jag hittat i min släktforskning. Även mer klassisk redovisning av anor. En del om oäkta barn som jag funnit fäder via dna och domböcker.

Till Familyroots!

Evas Folkhistoria


Allmänt om historier, delvis om min släkt Tips för egen forskning samt annat kul

Till Evas Folkhistoria!

Mikaël Stenelos släktforskning

För tillfället ligger bara mina framforskade anor där, + deras syskon. Men så snart som möjligt ska jag lägga ut mer av det jag har.

Till Mikaël Stenelos släktforskning!

JAN FREDMANS GENEALOGI

Presentaton av Författarsläkten i norr med gemensamma anföräldrar

Till Jan Fredmans genealogi!

Breitner och arkiv och DNA


Skriver om allt från egen forskning om Stasi, andra världskriget, kalla kriget och hemligheter i allmänhet till om familjens släkt, främst i Sverige och Tyskland, i synnerhet. Kanal för att ge information och därmed tacka makens släkt som hjälpt att hitta okända fäder genom att dna-testa sig. Turistar i släktens spår. Forskar på min BRF Väveriet 20-21 i Malmö.

Till Breitner och arkiv och DNA!

Roots & Branches - bloggen

Glömda historier som är värda att berättas och andra märkvädigheter på dagens datum.

Till Roots & Branches – bloggen!